Uništeni štabovi ID u blizini Palmire

© Russian Defense Ministry / Uđi u bazu fotografijaRuski vazdušni napadi na Islamsku državu
Ruski vazdušni napadi na Islamsku državu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski vojni avioni uništili su štabove Islamske države nadomak antičkog grada Palmire u Siriji i tom prilikom ubili su oko 40 militanata, saopštio je izvor iz sirijske vojske.

Borbena avijacija Ruske Federacije pogodila je u ponedeljak uveče štab terorističke organizacije Islamska država nedaleko od naselja Suhni, koje se nalazi na 28 kilometara od Palmire. Ubijeno je najmanje 40 boraca, saopštio je u utorak sirijski vojni izvor.

Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Ruske Federacije Igor Konašenkov - Sputnik Srbija
Informacije o bombardovanju Palmire apsolutna laž

„Avionski napad precizno je izveden nedaleko od naselja Suhni. Uništeni su štab Islamske države, nekoliko pikapova i oklopnih vozila parkiranih ispred njega i ubijeno je 35 do 40 terorista“, izjavio je sagovornik agencije. 

Prema podacima sirijske strane, na teritoriji štaba terorista nalazili su se skladište s municijom i podzemna fabrika u kojoj je proizvođen eksploziv.

Ranije su strani mediji objavili informaciju o vazdušnim napadima ruskih Vojno-kosmičkih snaga u okolini Palmire i navodno u samom gradu. Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov je rekao da je to „apsolutna laž“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala