Granatiran hotel u kome je bio jemenski premijer (video, foto)

© REUTERS / StringerBorci jemenskom gradu Adenu
Borci jemenskom gradu Adenu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekoliko granata pogodilo je rano jutros hotel „Kasr“ u jemenskom gradu Aden u kojem je boravio premijer Kaled Bahah i vlada te zemlje u izbeglištvu, a tom prilikom poginulo je 20 vojnika Ujedinjenih Arapskih Emirata, a neizvesna je sudbina nekoliko ministara Jemena.

Prema preliminarnim informacijama, jedna raketa je eksplodirala na ulazu u hotel, a druga je pala na kuću čuvara u kojoj su obitavali vojnici UAR.

Prema rečima jemenskog ministra za omladinu i sport Najefa Al Bakrija, premijer je napustio hotel nepovređen i oseća se dobro.

Neimenovani jemenski zvaničnik je izjavio da u napadu ima mrtvih i povređenih.

Najmanje tri granate ispaljene su na hotel „Kasr“ i jedna je pogodila ulaz hotela, javila je televizija El Arabija.

Stanovnici drugog po veličini grada u Jemenu čuli su nekoliko eksplozija, a slike napada su objavljene na Tviteru i na njima se mogao videti gust dim kako se vio iz pogođenog hotela.

U hotelu „Kasr“ su smešteni visoki jemenski zvaničnici, članovi vlade, koji su se postepeno vraćali u zemlju, nakon što su poslednjih nedelja bili u egzilu u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu.

Hotel čuvaju vojnici Ujedinjnih Arapskih Emirata, jedne od država-članica sunitskih zemalja koje su pokrenule vojnu akciju u Jemenu u martu ove godine s ciljem da podrže snage Huta i povratak vlade iz egzila.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala