Oliver Ivanović: Nisam kriv (video)

Pratite nas
Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović izjavio je danas da on i još četvorica Srba nisu krivi za dela za koja su optuženi i da očekuje da to dokaže u sudskom postupku koji je u toku.

Suđenje Ivanoviću i još četvorici Srba nastavlja se danas u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici, saslušanjem svedoka odbrane nakon što je iskaze u dosadašnjem sudskom postupku dalo 55 svedoka tužilaštva.

„Ja očekujem samo da finiširamo i da potvrdimo ono što, čini mi se, nije više dilema ni za pravo ni za sudsko veće. Prosto, ja nisam kriv kao ni ova četvorica, ali to se sada mora dokazati u redovnom sudskom postupku. Teško, ali je svakako ostvarivo“, rekao je Ivanović.

Oliver Ivanović za Sputnjik: Privikavam se na svoj dom

On je to izjavio novinarima jutros nakon što je izašao iz svog stana u Kosovskoj Mitrovici i nakon što se u pratnji Kosovske policije zaputio prema Osnovnom sudu da bi prisustvovao suđenju.

Ivanović po prvi put nastavak suđenja dočekuje iz kućnog pritvora, u kojem se nalazi od 21. septembra kada je napustio mitrovičku bolnicu a nakon prethodnog višednevnog štrajka glađu.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Optužnicom su obuhvaćeni i penzionisani pukovnik MUP-a Srbije Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva.

Međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici predsedava sudija Roksana Komša.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala