Rusija i SAD pripremaju dokument o saradnji avijacije u Siriji

© REUTERS / Sergei KarpukhinZamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov
Zamenik ruskog ministra odbrane Anatolij Antonov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska i američka vojska spremaju dokument o saradnji avijacije u operacijama protiv Islamske države u Siriji, rekao je novinarima zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov.
Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Svetski mediji pokrenuli snažnu kampanju protiv Rusije

„Na našu žalost, Amerikanci za sada svode našu saradnju samo na tehnička pitanja saradnje naših pilota tokom realizacije odgovarajuće misije. Amerikanci su nam predali dokument na kojem radimo. Želim da kažem da je u Generalštabu ovaj dokument dobio podršku. Radimo na njegovom sadržaju“, rekao je Antonov.

Zamenik ministra je naglasio da će dokument biti koristan, kako koaliciji protiv Islamske države koja je zabranjena u Rusiji, tako i ruskom vojnom resoru.

Potencijal saradnje Ministarstva odbrane Rusije i Pentagona je mnogo širi od onoga što su predložili Amerikanci Moskvi u kontekstu borbe sa ID, izjavio je novinarima zamenik ministra odbrane Rusije Anatolij Antonov.

„Još jednom ponavljam: potencijal rusko-američke saradnje na liniji Ministarstava odbrane je mnogo širi od onog što nam predlažu Amerikanci danas“, rekao je Antonov nakon sastanka sa vojnim atašeima jednog broja stranih država u Moskvi.

U isto vreme, on je naglasio: „Mi se ne namećemo u svojstvu partnera za rešavanje zajedničkog zadatka koji stoji pred međunarodnom zajednicom“.

„Mi smo zainteresovani za vojnu saradnju sa svakom stranom u istoj meri u kojoj su i oni“, zaključio je zamenik šefa Ministarstva odbrane Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala