Amerika ne priznaje svoje greške, ali kritikuje ostale

© AP Photo / Mindaugas KulbisČlanovi američke vojske
Članovi američke vojske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Snage koje su doprinele haosu u Siriji treba da prestanu da kritikuju one koji pokušavaju da reše sukob u zemlji, rekao je zamenik predsednika levičarske stranke Bundestaga, Volfgang Gerke.
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija
Amerikanci su znali koordinate bolnice u Kunduzu

Sjedinjene Države nikada neće priznati svoje greške, već će kriviti druge zemlje koje se bore da reše sirijsku krizu. Ovo je neprihvatljivo, rekao je nemački političar u intervjuu za Raša tudej.

Prema Gerkeu, mnogi su zaboravili kako su ID zapravo dobili oružje i novac i kako su uspeli da privuku tako mnogo sledbenika širom sveta.

„Snage koje moraju da snose odgovornost za to treba da prestanu da kritikuju Rusiju“, rekao je Gerke.

Političar je takođe naglasio da Rusija i druge zemlje treba da provere hoće li ID teroristi biti u mogućnosti da steknu dodatno oružje i da li su svi potencijalni izvori njihovog finansiranja blokirani. Mnogi ljudi u Siriji se nadaju političkom rešenju, i zato je posebno važno da Rusija radi u dva pravca: vojnom i diplomatskom, rekao je Gerke.

Političar je takođe izrazio nadu da će Rusija zaustavi nasilje u regionu, dodajući da će sirijski narod sam izabrati svog predsednika kada se kriza završi — bilo da je to Asad ili neko drugi.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala