Vučićev kum: Pajtić demantovao sam sebe (video)

Pratite nas
Generalni direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović demantovao je danas sve navode lidera DS-a Bojana Pajtića o navodnoj korupciji u tom preduzeću. On je ponovio da nikada nije upoznao Lidiju Udovički i da je projekat vetroparka vođen u skladu sa zakonom.

On je takođe na pres–konferenciji u Vladi Srbije pozvao Lidiju Udovički da se oglasi, „gde god da je na planeti“ i da kaže da li su se ikada upoznali i da li je on bilo šta tražio od nje.

„Jučerašnje saopštenje DS–a je glasilo: ’Da li je moguće da je jedini argument Petrovića da ne poznaje Lidiju Udovički?‘ Ja ne znam da li postoji drugi argument jači od ovoga“, rekao je Petrović i dodao da je Pajtić demantovao sam sebe.

Bojan Pajtić - Sputnik Srbija
Pajtić: Ko me prisluškuje? (video)

Petrović, za koga se tvrdi da je kum premijera Aleksandra Vučića, rekao je i da će se sledeći put obratiti javnosti isključivo kada Pajtić i Udovički pristanu da idu sa njim na na detektor laži i to u prisustvu kamera. On je istakao da je ovo poslednji put da se EMS i on obraćaju na ovu temu, jer imaju „važnija državna posla“.

On je objasnio da energetsku dozvolu za prenos električne energije može da ima samo EMS, ne investitor.

„Dozvola izdata kompaniji „Kontinental vindu“ obuhvatila je razvodno postrojenje koje je deo prenosnog sistema. Razvodno postrojenje ne može da bude u vlasništvu investitora, mi smo to ukazali kompaniji „Kontinental vindu“ i prema članu 27 tada važećeg Zakona o energetici, energetska dozvola je uslov za dobijanje građevinske dozvole za izgradnju objekta za prenos električne energije“, objasnio je on.

Energetsku dozvolu za takve objekte, kako je naveo, može dobiti samo subjekt koji ima licencu za prenos električne energije, a tu licencu ima samo EMS, što znači da razvodno postrojenje nije moglo da bude deo građevinske dozvole „Kontinental vinda“.

„Da je kompanija ’Kontinental vind‘ sagradila takav objekat, nikada ne bi dobila upotrebnu dozvolu“, objasnio je on.

DS: Dokazali smo korupciju

Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija
Stefanović: Napad na Vučića — pokušaj ubistva

Demokratska stranka insistira da tužilaštvo i policija daju odgovore ko je prisluškivao lidera DS Bojana Pajtića i po čijem nalogu kao i da istraže slučaj premijerovog kuma Nikole Petrovića.

U saopštenju DS navodi da je objavila dokumente koji „dokazuju korupciju“ Petrovića, a da država i nadležne institucije ćute.

Kako kažu, dokumenti pokrajinskih institucija, ministarstava građevine i energetike i firme „Kontinental vind Serbia“ direktno ukazuju na to da je jedan čovek iznad svih institucija.

Prema DS, dokumenti ukazuju da je očigledno da je reč Petrovića poslednja i jača od odluka ministarstava kao i da tužilaštvo i policija nemaju nameru da se pozabave činjenicama oko njegove uloge u tom slučaju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala