Amfilohije na protestu: Prava Evropa je danteovska

© Sputnik / Marko MilačićMitropolit Amfilohije na protestu opozicije u Podgorici
Mitropolit Amfilohije na protestu opozicije u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osmi dan protesta opozicionog Demokratskog fronta ispred Skupštine u Podgorici obilježio je dolazak i govor mitropolita Srpske pravoslavne crkve Amfilohija, koji je poručio da je ova i ovakva Crna Gora „drljevićko-titoistička“, te da se na tome, kako je rekao, ne može graditi budućnost zemlje.

Kazao je i to da njegovo večerašnje pojavljivanje nije miješanje u politički i javni život, već „briga o duši naroda i slobodi“.

„Opet će reći: ’Evo ga Amfilohije, opet se bavi politikom‘, a ′96. sam čak i u pištaljku svirao zajedno sa studentima Beogradskog univerziteta“, u uvodu je rekao mitropolit SPC.

Protest opozicije u centru Podgorice - Sputnik Srbija
DF: Počinju šetnje i protesti širom Crne Gore

„Ono što je narod stvarao, to je nestalo. Nije nestalo, mi sada imamo milijardere, koji sa milijarderima evropskim i američkim to razrađuju. A na drugoj strani imamo sirotinju. ’Nije to dobro‘, kaže Sveti Petar. Ne gradi se na tome budućnost Crne Gore. Prava Evropa je danteovska, a ne ova koja je bombardovala Crnu Goru, ne tako davno“.

Ranije danas, ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević saopštio je da protesti koji u organizaciji DF-a treba sjutra da počnu u opštinama širom Crne Gore, neće biti dozvoljeni jer su, kako je kazao, prijave neblagovremene i nepotpune. S druge strane, iz DF-a su poručili da će šetnji, uprkos najavama iz MUP-a, biti.

Što se tiče centralnog skupa, na platou ispred crnogorskog parlamenta, sinoć je istekao rok do kada su organizatori morali da uklone binu i okončaju skup. Međutim, nakon što su iz DF-a podnijeli zahtjev za produženje dozvole, još nije stigao zvaničan odgovor.

Filip Kovačević - Sputnik Srbija
Đukanović i NATO — idealni partneri

Trenutno, nadležne gradske službe igraju ping-pong sa Ministarstvom unutrašnjih poslova o tome ko je nadležan. Tako su se, rješenjem koje je danas dostavljeno organizatorima, gradske službe proglasile nenadležnim, pa je odgovornost prebačena na Ministarstvo. Na drugoj strani Uprava policije traži mišljenje glavnog grada o obustavi saobraćaja.

Na večerašnjem skupu poslanik Slaven Radunović je kazao da će uprkos svemu sjutra „slobodni ljudi da šetaju“.

Iako je Ministarstvo to zabranilo, u petnaest opština sjutra počinju svakodnevne mirne protestne šetnje „u kojima će biti iskazano nezadovoljstvo diktatorskim režimom Mila Đukanovića“, kako su saopštili organizatori.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala