Operacija ruskih snaga u skladu sa principima međunarodnog prava

© REUTERS / Michel EulerPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francuske Fransoa Oland na sastanku u Parizu, 02.10.2015.
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Francuske Fransoa Oland na sastanku u Parizu, 02.10.2015. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je spremna za informacionu koordinaciju i traženje načina za rešavanje sirijskog problema sa svim zainteresovanim stranama, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na kraju sastanka sa liderima Francuske i Nemačke Fransoa Olandom i Angelom Merkel, saopštio je pres–sekretar šefa države Dmitrij Peskov.
Vladimir Putin napušta Jelisejsku palatu u Parizu - Sputnik Srbija
Putin napustio Jelisejski dvorac (video)

„Predsednik je naglasio da je Rusija spremna da vodi informacionu koordinaciju i da nastavi da traži rešenje za sirijski problem zajedno sa svim zainteresovanim zemljama. Predsednik je posebno naglasio da operaciju u Siriji izvode ruske Vojno–vazdušne snage u strogom skladu sa principima međunarodnog prava i na molbu sirijskog rukovodstva“, rekao je pres–sekretar šefa države.

Tokom razgovora sa francuskim kolegom Vladimir Putin je informisao Olanda o operaciji Vazdušno–kosmičkih snaga Rusije u Siriji i o radu informacionog centra u Bagdadu.

„Dosta dugo se razgovaralo o sirijskim poslovima. Putin je informisao svog francuskog kolegu o tome kako protiče operacija, informisao ga je o mehanizmima razmene informacija zainteresovanih zemalja u regionu koje realizuje Ruska Federacija. Ispričao mu je i o koordinacionom centru u Bagdadu, saopštivši da je potrebno da se i druge zemlje pridruže radu ovog centra, ukoliko to žele“, rekao je Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala