Mis sveta apeluje na Putina da spasi mladunče tigra

© Foto : Ksenia Sukhinova's facebookKsenija Suhinova i mladunče tigra
Ksenija Suhinova i mladunče tigra - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija ima obilje lepih žena, ali, nažalost, amur — ruska autohtona vrsta tigrova, je daleko oskudnija; Jedna od najpoznatijih ruskih lepotica obratila se predsedniku u cilju spasavanja jednog od ovih četvoronožnih lepotana.

Jedna od najlepših žena Rusije, Ksenija Suhinova, koja je proglašena za Mis sveta 2008. godine, apelovala je na predsednika Vladimira Putina da sačuva mladunče amurskog tigra, koje je dovedeno u Rusiju iz Ukrajine.

Lepotica je naglasila da ruski predsednik nije samo jedan od vodećih svetskih zaštitnika životinja, već i jedan od vodećih mirovnjaka, što je pokazao tokom svog govora u UN.

Pobednica izbora za Mis sveta 2008. svečano je postavila zahtev na Fejsbuk i Instagram. Suhinova je izjavila da je mladunče, čije je ime Mir (na ruskom ima dvostruko značenje mira i sveta), doveden u Rusiju iz Ukrajine.

Divlja mačka je privremeno smeštena u sklonište za životinje, ali pod hitno treba da pronađe stalno mesto boravka. Proces je ometen odsustvom potrebnih dokumenata, pošto je mladunče spaseno od ilegalnih trgovaca.

„Vi ste glavni zaštitnik životinja; zahvaljujući vašoj inicijativi pokrenut je projekat rehabilitacije amurskih tigrova. Sada je jednom od predstavnika ove vrste, koji se upravo vratio u svoju domovinu, potrebna pomoć, koju ste samo Vi u stanju da pružite“, navodi se u Ksenijinom postu.

„Duboko sam uverena da ste u stanju da se brinete o Miru, jer on je izuzetna životinja: jak, dragocen, ponos Rusije“.

Osim toga, slušajući predsednikov govor na Generalnoj skupštini UN, Suhinova je zaključila da je on jedan od vodećih svetskih mirotvoraca.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala