Lukašenko: A ko će da rađa decu?

© Press-služba Prezidenta RF / Uđi u bazu fotografijaPredsenik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsenik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandr Lukašenko zabrinut je zbog „procesa rušenja tradicionalne porodice” u pojedinim državama.

Tokom diskusije u UN u Njujorku Lukašenko je izjavio da mu se ne sviđa kada „predlažu da priznamo da su odustajanje od određenih moralnih normi, kao i različite društvene promene, u stvari nešto prirodno“.

Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija
Lukašenko poziva Beloruse da nose „normalni veš“

„Ne bih ulazio u detalje, bojim se da ću se naći na udaru žestokih kritika. Ali  ipak bih pitao — ko će da rađa decu? Daćemo sve od sebe kako bi naši unuci, praunuci i njihovi potomci sačuvali tradiciju duhovnosti i kulture, kao i  moralne vrednosti koje je prihvatio naš narod“, rekao je Lukašenko.

Lukašenko smatra da je paradoksalno da u 21. veku postoji određeni broj neefikasnih zemalja.

„Šta je to slaba zemlja, zapitao se beloruski predsednik. To znači da je nestabilna, da u njoj ne postoji vladavina prava, da mladi nemaju moralne orijentire. Belorusija vodi računa o tome. Zato smo 20 godina gradili nezavisnu državu sa socijano orijentisanom privredom. I zato posvećujemo veliku pažnju pitanju očuvanja porodice i njenog položaja u savremenom svetu“, rekao je Lukašenko.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala