DF: Crna Gora jedina u Evropi nikad nije promenila vlast

© Sputnik / Boris ĐerkovićMiting u Podgorici
Miting u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanici opozicionog Demokratskog fronta, koji drugi dan protestuju u centru Podgorice tražeći odlazak vladajućeg režima poručili su danas da je Crna Gora jedina evropska država koja nikada nije promijenila vlast, i pozvali pristalice i građane da se i sjutra okupe na istu mjestu uz poruku da protesti imaju istorijsku ulogu: smjenu vlasti.

Opozicioni Demokratski front nastavio je danas protest u Podgorici, gdje se ispred zgrade Skupštine Crne Gore okupilo oko 2.000 ljudi.

Okupljenima su se obratili lideri opozicije koji ovaj protest vide kao priliku da se sa vlasti skine postojeća politička struktura.

 

Poslanik Vladislav Bojović smatra da je protest istorijska misija čiji je cilj demontiranje celokupnost sistema.

„Ovo je istorijska misija. Demontiranje ovog nenormalnog sistema. Na pravom smo putu“, poručio je on sa bine.

U nastavku obraćanja okupljenoj masi funckioner Demokratskog fronta Koča Pavlović je rekao da je Crna Gora jedina država u Evropi u kojoj nikada nije došlo do promijene vlasti. Uz povike okupljenih: „Milo, lopove! Milo, lopove!“ Pavlović je rekao:

„Jedina smo država u Evropi koja nikada nije promijenila vlast!“

Poslanik Slaven Radunović nadovezao se rječima: „Izabrali smo novi put. Put protesta. Ovako se obaraju diktatori. Nudimo vam šatore, ne sobe u Splendidu“, i pozvao ostatak opozicije da napusti Skupštinu.

„Ostatku opozicije koji nije tu nudimo sporazum da svi zajedno izađemo iz Skupštine i svih radnih tijela. Nastavićemo jer je ovo pobjednička opcija“, zaključio je Radunović

Protest je počeo oko 18.30, a organizator je pozvao građane i pristalice da dođu i sjutra na isto mesto.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala