Milanović: Srbija ne funkcioniše kao država

© AP Photo / Boris GrdanoskiZoran Milanović
Zoran Milanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Hrvatski premijer Zoran Milanović ponovo je, povodom izbegličke krize, optužio Srbiju da ne radi „apsolutno ništa“ i da „ne funkcioniše kao država“.

On je dodao da je za njega jedina bitna adresa — Zapad.

„Ja bih hteo da naši istočni susedi funkcionišu kao država, što oni mogu, ali ne žele. Srbija nije država od jutros, možda imaju manje resurse i negde slabije funkcionišu od Hrvatske, ali Srbija nije treći svet, a ne rade apsolutno ništa“, rekao je Milanović, piše „Večernji list“.

Zoran Milanović - Sputnik Srbija
Milanović: Hrvatska je orao, a Srbija muva — orao ne lovi muve (video)

Milanović je na skupu aktivista i simpatizera SDP-a, u Sisku, dodao da granica prema Srbiji, zasad, ostaje otvorena.

Hrvatski premijer je, takođe, rekao da ga „sitni lobiji i razni interesi nekih komora i stranačke veze tih komora“ neće sputati da donese odluku „koja je u interesu Hrvatske i njenih građana“.

„To je broj jedan, da ljudi danas mogu da idu u crkvu, a ako ne idu u crkvu da mogu da idu na kafu ili se sigurno osećaju kod kuće. Sve drugo je sporedno, hoće li se neki kamion sa igračkama ili čokoladom u Srbiji iskrcati danas ili idućeg meseca nije prioritet. Važno je i to, ali nije prioritet. A oni koji šuruju s Budimpeštom i Beogradom neka slobodno to nastave“, dodao je Milanović.

On kaže da je „u stalnom kontaktu sa austrijskim kancelarom, koji je na čelu države koja je na udaru“, dok je Hrvatska samo tranzitna država.

„Razmenjujemo informacije i to je za mene bitna adresa — to je Zapad“, rekao je Milanović.

Pošto je u Hrvatskoj počela predizborna kampanja, on je izbegličku krizu iskoristio i za napad na političke protivnike.

„Zasad možemo ovako, osiguravamo uslove. Tamo gde su Kotromanović i Ostojić, stvari funkcionišu, a tamo gde su Vaso i Karamarko, ne“, istakao je Milanović. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala