Porošenko: Amerikanci od nas uče kako da se bore protiv Rusa

© Sputnik / Nikolay LazarenkoPetro Porošenko sa američkim vojnicima
Petro Porošenko sa američkim vojnicima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je danas u Njujorku da će u novembru u Ukrajinu doputovati „najbolji američki instruktori“ koji će raditi sa specijalnim jedinicama, piše „Ros biznes konstalting“ pozivajući se na lokalne medije.

Porošenko je dodao da su u zemlji već strani vojni instruktori koji treniraju odrede Nacionalne garde. Prema rečima Porošenka, to je uzajamno korisna razmena: „Amerikancima je interesantno da nauče kako da se bore protiv Rusije“. 

Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Porošenko: Ukrajinci su promenili svet

Kako se navodi, ovu izjavu Porošenko je dao tokom susreta s ukrajinskom dijasporom u Njujorku, gde je doputovao radi učešća na 70. zasedanju Generalne skupštine UN.

Pored toga, on je izjavio da Ukrajina ne samo da se ne boji Rusije nego joj i „zadaje teške udarce“. 

Podsetimo, 24. septembra Porošenko je potpisao ukaz o stupanju na snagu odluke o novoj redakciji vojne doktrine koju je prethodno usvojio Savet za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine. U skladu sa tim dokumentom, glavna vojna pretnja za ovu zemlju jeste Rusija. Pored toga, u novoj ukrajinskoj vojnoj doktrini se navodi da se Kijev odriče vanblokovskog statusa i obnavlja kurs stupanja u NATO.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala