Rusija zabranila ulazak za više od milion i po stranaca

© Flickr / LucasPasoš
Pasoš - Sputnik Srbija
Pratite nas
Federalna migraciona služba (FMS) Rusije je zbog kršenja ruskog zakonodavstva izrekla privremenu zabranu ulaska u tu zemlju za milion i po stranih državljana, dok 500 stranaca više nikada neće moći da uđu na rusku teritoriju.

Ta služba je saopštila da se migrantima koji su prekršili zakon zabrana ulaska u zemlju izriče na tri, pet ili deset godina.

Ruski mediji su nedavno preneli izjavu načelnika FMS Konstantina Romodanovskog da je oko milion i po stranaca prekršilo migraciono zakonodavstvo, da je na deset godina zabranjen ulazak u Rusiju za 15.000 stranaca, a na pet za više od 90.000 njih.

Prema podacima FMS-a na teritoriji Rusije nalazi se 2,7 miliona stranaca koji su u „rizičnoj grupi“ onih koji su premašili tromesečni boravak a bez radne dozvole.

Prema proceduri, u nekim slučajevima sud donosi odluku o smeštanju stranaca koji podležu deportaciji u posebne ustanove. Prošle godine u njima je bilo smešteno približno 38.000 ljudi, od kojih je većina vraćena u zemlje porekla.

Postoje slučajevi i bekstva iz tih ustanova za privremeni smeštaj, navodi agencija.

„Svim strancima koji samovoljno napuste posebne ustanove FMS-a, ulazak u Rusiju se doživotno zabranjuje. Na današnji dan za približno 500 migranata-prestupnika ulazak u Rusiju zabranjen je zauvek“, navela je ta služba.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala