Putin: Nisam car Vladimir

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u intervjuu američkoj mreži Si-Bi-Es uoči posete Sjedinjenim Američkim Državama da Amerikanci ne treba da ga smatraju autokratskim „carem“.

Novinar Si-Bi-Esa Čarli Rouz upitao je Putina, koji bi sledeće nedelje na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija trebalo da se sastane sa predsednikom SAD Barakom Obamom, da li mu dolikuje da ga zovu carem, prenela je agencija AFP.

Barak Obama i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin i Obama se sastaju u ponedeljak

„Ne, ne dolikuje mi. Ali nije ni važno kako me zovu, bez obzira na to da li se radi o ljudima koji mi žele dobro, prijateljima ili političkim protivnicima“, istakao je predsednik Rusije u isečcima intervjua koji će u celosti biti emitovan u nedelju.

„Važno je ono što morate da uradite u interesu svoje zemlje, koja vam je poverila titulu šefa ruske države“, dodao je on.

Putin se zatim u šali požalio na svoj imidž snagatora u SAD.

„Možda u Americi nemaju šta drugo da rade nego da pričaju o meni“, rekao je ruski predsednik.

Putin je, međutim, imao i lepe reči za Amerikance, pa je u intervjuu naveo: „Volim kreativnost koje pokazuju u rešavanju svojih problema. A takođe i njihovu otvorenost, zato što im omogućava da oslobode unutrašnje potencijale svog naroda. Zahvaljujući tome, Amerika je postigla neverovatne rezultate u razvoju svoje zemlje“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala