Ukrajinci traže 1.000 dolara za prolazak kamiona sa hranom na Krim

© Sputnik / Denis Petrov / Uđi u bazu fotografijaBlokada granice između Ukrajine i Krima
Blokada granice između Ukrajine i Krima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinski aktivisti, koji su blokirali puteve iz Ukrajine za Krim, traže od vozača kamiona po hiljadu dolara za prolazak. Prema rečima krimskih zvaničnika, u nedelju su pripadnici „Desnog sektora“ i drugih ukrajinskih organizacija blokirali puteve koji vode do graničnih prelaza sa Krimom i započeli sopstvenu ekonomsku blokadu poluostrva.

Još ranije su ukrajinski zvaničnici govorili o uvođenju blokade na uvoz prehrambenih proizvoda, kako bi stanovnici Krima promenili svoj odnos prema Ukrajini i vratili ga pod okrilje Kijeva.

Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Blokada Krima za njegov povratak u sastav Ukrajine

Vlasti ruske republike Krim nazvali su tu akciju besmislenom. Oglasio se i predsednik državnog saveta Krima Vladimir Konstantinov, koji je potvrdio da pripadnici „Desnog sektora“ zahtevaju od vozača kamiona po hiljadu dolara za prelazak preko granice. On je aktiviste nazvao parazitima koji uništavaju živote proizvođača povrća na jugu Ukrajine.

„To mesto neće ostati upražnjeno, tu nišu će popuniti proizvođači iz Rusije“, istakao je Konstantinov.

On je takođe rekao da je ubeđen da će krimske vlasti sprečiti bilo kakvu turbulenciju na tržištu hrane u toj ruskoj republici, uprkos nastojanjima Ukrajinaca.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala