Da nema sankcija, trebalo bi ih izmisliti

© Sputnik / Evgenij Bijatov / Uđi u bazu fotografijaPatrijarh moskovski i sve Rusije Kiril
Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril - Sputnik Srbija
Pratite nas
Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril izjavio je da Rusija može da zadovolji sve svoje potrebe u uslovima sankcija koje su uvele EU i SAD, potrebno je samo „naučiti da se radi“.
Crevni trg u Moskvi - Sputnik Srbija
Ah, te sankcije!

„Uopšte ne razumem u čemu je problem. Kada si u kontaktu sa bogatstvom naše zemlje sa kolosalnim mogućnostima, čudimo se zašto je još uvek aktuelna tema supstitucije uvoza. Mi možemo praktično sve, osim uzgoja tropskog voća“, rekao je patrijarh Kiril za vreme posete Altaju.

„Hvala bogu, Rusija je država koja apsolutno može da zadovolji sve svoje potrebe u pogledu hrane. Mislim da će tako biti u bliskoj budućnosti i u ostalim sferama ekonomije“, smatra patrijarh.

Prema njegovim rečima, „potrebno je malo raditi, odviknuti se od lakog novca, od zarade na razlici kreditnih stopa — koje su nam odobravale zapadne banke i koje su naše banke davale sopstvenom narodu, i tada će sve stati na svoje mesto“.

„Da nije bilo ovih sankcija, trebalo ih je obavezno izmisliti, jer, nažalost, bez šok-terapije mi nekad ne umemo da radimo onako kako treba. Ipak, mislim da će sankcije mnoge naučiti da rade i koriste bogatstva koje nudi naša zemlja“, uveren je ruski patrijarh.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala