Beograd će dobiti koncertnu dvoranu (video)

© Tanjug / Marko ĐokovićBeogradska filharmonija
Beogradska filharmonija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas probi Beogradske filharmonije pod rukovodstvom Zubina Mehte uoči gala koncerta i najavio izgradnju velike koncertne dvorane u Beogradu.

Premijer je preneo novinarima utiske posle susreta sa jednim od najvećih umetnika današnjice, koji je 47 godina bio na čelu Izraelske filharmonije, a 13 godina predvodio Njujoršku filharmoniju, rekavši da mu je Mehta učinio izuzetnu čast današnjim susretom.

„Mogu da uživam u Malerovoj simfoniji ili Mocartovoj poslednjoj, ali malo znam o muzici. I znam ono što je i Mehta rekao danas, da je Beogradu potrebna koncertna hala“, rekao je Vučić.

On je objasnio da će se po završetku rekonstrukcije u nekim delovima i izgradnje Muzeja savremene umetnosti i Narodnog muzeja, posle godina neodgovornosti krenuti sa izgradnjom i koncertne dvorane.

© Tanjug / Marko ĐokovićPremijer Srbije Aleksandar Vučić danas se u Beogradu sreo sa slavnim dirigentom Zubinom Mehtom povodom Gala koncerta Beogradske filharmonije
Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas se u Beogradu sreo sa slavnim dirigentom Zubinom Mehtom povodom Gala koncerta Beogradske filharmonije - Sputnik Srbija
Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas se u Beogradu sreo sa slavnim dirigentom Zubinom Mehtom povodom Gala koncerta Beogradske filharmonije

Vučić je izrazio nadu da to neće koštati više od 50 miliona evra, i skrenuo pažnju ministru Ivanu Tasovcu da se stara da ta cena ne raste, kao što je uobičajeno tokom realizacije sličnih projekata.

„Napravićemo jednu od najboljih koncertnih dvorana u regionu koja će imati 1.500 mesta sa najboljim zvukom. Uzećemo najkvalitetnije firme iz sveta, od kojih je nekoliko Mehta i preporučio“, dodao je.

Premijer je izrazio uverenje da će Beograđani i svi ostali ljubitelji muzike, ne samo iz Srbije, moći da uživaju u drugačijem i boljem zvuku, a i da će naša filharmonija moći da postiže još veće uspehe.

On je preneo da je Mehta ocenio da Beogradska filharmonija danas zvuči bolje nego posle 2000. kada je „osim nečije političke radosti, malo toga moglo da čuje u zvuku ili muzici“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala