Tramp: Ja da branim Obamu? Ma kakvi!

© AP Photo / Richard DrewDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Republikanski kandidat za predsedničku nominaciju Donald Tramp izjavio je danas da nije u moralnoj obavezi da brani američkog predsednika Baraka Obamu, nakon što je jedan čovek na događaju u sklopu Trampove kampanje rekao da je Obama musliman i da „nije čak ni Amerikanac“.

„Da li sam ja u moralnoj obavezi da branim predsednika svaki put kad neko kaže nešto loše ili kontroverzno o njemu? Ne bih rekao!“, napisao je Tramp na Tviteru, a preneo Rojters.

Tramp je bio izložen kritici svojih demokratskih, ali i republikanskih rivala u trci za predsedničku nominaciju na izborima 2016. godine kada se nije suprotstavio muškarcu koji je u gradskoj većnici u Nju Hempširu u četvrtak veče rekao da su muslimani problem za SAD.

„Poznato je da je naš aktuelni predsednik musliman. On čak nije ni Amerikanac“, rekao je taj muškarac.

Tramp, milijarder i televizijska zvezda, ranije je izrazio sumnju oko toga da li je Obama zaista rođen u SAD, što je jedan od zahteva za američke predsednike.

„Ovo je prvi put u životu da sam izazvao kontroverzu time što nisam ništa rekao“, napisao je Tramp i dodao:

„Kad bi neko rekao nešto loše ili kontroverzno o meni pred predsednikom, da li stvarno mislite da bi on stao u moju odbranu? Nema šanse!“

Barak Obama je inače hrišćanin, koji je i kao predsednik nastavio da povremeno odlazi u crkvu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala