Milioni evra štete za Srbiju zbog zatvaranja granica

© Sputnik / Bogdan PantićGranični prelaz Principovac
Granični prelaz Principovac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će Srbija trpeti milionsku štetu zbog zatvaranja granice sa susedima usled migrantske krize.

„Šteta bi sigurno mogla da se meri milionima evra, jer su i Hrvatska i Mađarska važni spoljnotrgovinski partneri Srbije. Osim toga, i jedna i druga zemlja su tranzitne kada je reč o plasmanu robe iz Srbije na treća tržišta“, rekao je Ljajić.

To je, dodao je Ljajić, direktna šteta, dok će posredna sigurno biti veća, posebno ako se imaju u vidu poruke koje se šalju potencijalnim investitorima u regionu.

Izbeglice na mađarskoj granici - Sputnik Srbija
Ništa dramatično ako sve izbeglice ostanu u Evropi (video)

On je istakao da je svakome jasno da izbeglice koje se trenutno nalaze u Srbiji ne žele tu i da ostanu.

„Od 170.000, koji su od početka godine ušli u našu zemlju, zanemarljiv broj njih je zatražio azil“, podsetio je Ljajić.

On je istakao da je ponosan na to što je Srbija ovako reagovala na krizu.

„Jedna smo od retkih zemalja koja se nije obrukala. Zvali su me ljudi iz arapskog sveta i rekli da su veoma pozitivno iznenađeni, jer su od početka migrantske krize imali drugačiju predstavu o Srbiji“, kaže Ljajić.

Govoreći o privatizaciji „Telekoma“, ministar turizma, trgovine i telekomunikacija je u intervju za „Kurir“ rekao da ta kompanija „neće biti prodata po svaku cenu, i ne ispod one cene za koju mi pretpostavljamo da je adekvatna“.

„Telekom prodajemo zato što mislimo da je to najbolje za kompaniju. Ako ne dobijemo adekvatnu ponudu, već imamo druge opcije, čiji je cilj da se kompanija modernizuje, menadžment profesionalizuje, organizacija unapredi, a troškovi optimizuju“, rekao je Ljajić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala