Nema „Vojske Kosova“, već ujedinjenja Srba na KiM

© Sajt Vlade KosovaAleksandar Jablanović
Aleksandar Jablanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Vojska Kosova“ niti je cilj niti interes nas, kosmetskih Srba, i na ovu dezinformaciju gledam kao na laž koja će ostati samo to — laž, izjavio je za Sputnjik Aleksandar Jablanović, predsednik liste „Srpska“.

Jablanović je demantovao za Sputnjik pisanja albanskih medija da „lobira“ kod srpskih predstavnika na Kosovu za formiranje takozvane Vojske Kosova.

On kaže da takve priče prevazilaze „granice naučne fantastike, i da takve laži priliče samo albanskim spekulacijama“.

Priština - Sputnik Srbija
Prištinsko ispipavanje terena?

„Vreme će biti najbolji pokazatelj i sudija za ono što smo učinili za naš narod na Kosovu. A što se tiče ’Vojske Kosova‘, ona niti je cilj niti interes nas, kosmetskih Srba, i ja na ovu dezinformaciju gledam kao na laž koja će ostati samo to — laž“, napominje Jablanović.

On kaže da će ubuduće njegovu punu pažnju imati samo teme od kojih zavisi budućnost Srba na Kosovu, kao što je Zajednica srpskih opština, ali dodaje da nikada nije niti će uraditi nešto zbog čega bi se njegova deca postidela.

On dalje ističe da je veoma srećan što su Srbi, prvi put u novijoj srpskoj istoriji, pod mandatom liste „Srpska“ postigli potpuno jedinstvo.

„Još jedan poslanik u prištinskom parlamentu, Nenad Rašić, inače predsednik PDS, pristupio je našoj listi, što samo pokazuje puno jedinstvo i koordinaciju naših poteza kojima ćemo braniti interese naših građana. Snažni i jedinstveni, šaljemo poruku svima koji bi da dele i svađaju Srbe na Kosovu — da im je taj posao unapred osuđen na propast“, objašnjava Jablanović.

Pre nekoliko dana albanski portal „Indeksonlajn“ objavio je da navodno Aleksandar Jablanović lobira za „Vojsku Kosova“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala