Vučić: Srbija dramatično povećala ugled u SAD

© Foto : Vlada SrbijeDžon Keri i Aleksandar Vučić
Džon Keri i Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpski premijer Aleksandar Vučić istakao je da je ugled Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama danas dramatično veći, što je veoma važno, jer se sve više američkih investitora interesuje za ulaganje u našoj zemlji.

Premijer je ukazao da je od osam ponuda za Telekom Srbije čak pet kompanija iz Amerike. Sa nekima će za mesec ili dva biti potpisan ugovor i oni će zaposliti, kako je najavio Vučić, između 2.000 i 3.000 ljudi.

Aleksandar Vučić u poseti Džozefu Bajdenu - Sputnik Srbija
Vučić: Amerika nas ne pritiska zbog Rusije

On je istakao da je poseta SAD bila važna za Srbiju i da su se domaćini trudili da se srpska delegacija oseća dobro, uvaženo i izuzetno poštovano.

„Moram da kažem da sam veoma zadovoljan, pomalo impresioniran načinom razgovora sa potpredsednikom Džozefom Bajdenom, posebno imajući u vidu njegovu veliku porodičnu tragediju“, rekao je Vučić za TV „Pink“.

Bajden, dodao je, odlično poznaje Srbiju i o njoj govori sa poštovanjem.

Prema njegovim rečima, SAD su veoma zadovoljne našim ekonomskim reformama, ali i poštuju srpsku reč, jer Srbija više nema različite priče za različite strane partnere, već svuda govori isto, kako u Briselu, tako i Moskvi i Vašingtonu.

Aleksandar Vučić u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Da li Vučić zaista „nervira“ Ruse

„I u Moskvu kada budem išao i sastao se sa predsednikom Vladimirom Putinom i premijerom Aleksejem Medvedevim i tamo ćemo reći da je strateški cilj Srbije EU i da želimo dobre odnose sa Rusijom“, poručio je on.

Vučić je kazao da je u SAD razgovarano o bilateralnim odnosima, i da je on istakao i govorio o slučaju Bitići, za koji je rekao da je naša obaveza, i da se radi o poštovanju principa prava i pravičnosti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala