Preteća poruka mađarskog gradonačelnika migrantima (video)

© AFP 2023 / ARMEND NIMANI Izbeglice stoje ispred ograde na mađarsko-srpskoj granici kod Horgoša
Izbeglice stoje ispred ograde na mađarsko-srpskoj granici kod Horgoša - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik mađarskog mesta Ašothalom, u blizini granice sa Srbijom, desničar Laslo Torockaj, poručio je u video-snimku izbeglicama da je „pokušaj da pređu mađarsku granicu loša ideja“.

Kako je danas objavio američki portal „Dejli koler“, Torockaj, lider Pokreta mladih 64 županije, koji se smatra za jednog od idejnih tvoraca podizanja ograde na granici Mađarske i Srbije, poslao je jasnu poruku u video-spotu snimnjenom poput akcionog filma i postavljenom na Jutjub, da „ilegalnim migrantima neće biti dozvoljeno da prljaju njegovo netaknuto mesto“.

„Mađarska je loš izbor. Ašothalom je najgori. Ukoliko izbeglice zaista žele da stignu u Nemačku mogu putovati kroz Hrvatsku i Sloveniju, sa mapom na Guglu koja im pomaže u pokazivanju puta“, naveo je lider Pokreta mladih 64 županije.

U video-spotu je zatim prikazana akciona, filmska scena uz muzičke efekte, dok Torockaj prikazuje motocikliste, helikoptere, pa čak i vojnike na konju kako patroliraju predelom na jugu Mađarske i kontrolišu da li ima ilegalnih ulazaka izbeglica na teritoriju njegove zemlje.

Torockaj je dodao da u njegovom mestu od četiri hiljade stanovnika „ne samo da je vojska na sceni, već naoružani čuvari polja i civilni stražari“.

On je podsetio da je u Mađarskoj od 15. septembra ilegalni prelaz granice „zločin“.

„Od sada, granice Mađarske su zaštićene ogradom koja se stalno gradi, sa hiljadama policajaca i članova mađarske vojske. Oni uhvaćeni u ilegalnom prelasku mogli bi da se nađu u zatvoru“, upozorio je Torockaj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala