Francuskoj treba lider kao Putin

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Narodnoj skupštini Francuske održan je „veliki proruski prijem“ na kojem su francuski i ruski političari razmatrali aktuelne teme na nezvaničnom nivou, piše „Figaro“.

Poslanik Tijeri Marijani ponovo je štitio poziciju Moskve u vezi s krimskim pitanjem, a inicijator ovog susreta, poslanik Klod Hoagsen, izjavio je da je Francuskoj potreban lider poput predsednika Rusije Vladimira Putina, kog je uporedio sa Šarlom de Golom. 

Grafit u Beogradu. Krim je Rusija - Sputnik Srbija
Francuski poslanici: Krim pripada Rusiji!

Francuski poslanik Klod Hoagsen pozvao je zamenika ministra inostranih poslova Ruske Federacije Alekseja Meškova na „veliki proruski prijem u Narodnoj skupštini“, prenosi „Figaro“. 

Istog dana političar je objavio da se u njegovom okrugu otvara „nedelja Rusije“, u okviru koje će biti održane izložbe i razni kulturni programi. 

Susret je bio posvećen isključivo aktuelnim temama: evropskim sankcijama i ruskim kontrasankcijama, Krimu, sukobu u Siriji i migracionoj krizom, prenosi „Figaro“. 

„Potpuno je apsurdno praviti grimase zbog toga što su došli naši saveznici, koji se bore s onim istim neprijateljem u Siriji s kojim se i mi borimo“, izjavio je Klod Hoagsen. „Smatram da treba pozdraviti to što se Rusi bore protiv Islamske države. Dopustiti uništenje sirijske vlade znači dopustiti još jednu kataklizmu u situaciji koja je ionako žalosna“. Po mišljenju poslanika, u trenutnim okolnostima vojno učešće u Siriji je neizbežno.

Loran Fabijus, ministar spoljnih poslova Francuske - Sputnik Srbija
Francuska će podržati ukidanje sankcija Rusiji

Hoagsen smatra da su apsurdne i zapadne sankcije Rusiji. „Apsolutno ne verujem u politiku sankcija. One nikada ne donose rezultate“, uveren je francuski parlamentarac. „U slučaju Rusije one takođe neće postići uspeh. I okrenuće se protiv nas. Mi od njih strašno trpimo. U interesu je Francuske da se one što pre ukinu“.

Pored toga, na susretu u Narodnoj skupštini bila je ponovo pokrenuta tema Krima, navodi „Figaro“. Stanovište Moskve u vezi s tim pitanjem najbolje je zaštitio francuski deputat i bivši ministar saobraćaja Tijeri Marijani. Nastupajući pred učesnicima skupa, on je naglasio da je „Krim bio ruski mnogo pre nego što su Savoja i Nica postale francuske“.

Najzad, tokom susreta je Klod Hoagsen uporedio Vladimira Putina sa Šarlom de Golom. Prema njegovim rečima, Francuskoj je potreban takav lider, koji bi je izvukao iz jarka.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala