Nariškin: Mongolija gostoljubivija od Finske

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Državne dume Sergej Nariškin
Predsednik Državne dume Sergej Nariškin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Parlamentarna skupština OEBS-a čini sve što može da se ne ograničava učešće delegacija pojedinih zemalja u njenom radu, rekao je novinarima šef tog tela Ilka Kanerva nakon susreta sa šefom ruske delegacije, predsednikom Državne dume Sergejom Nariškinom u okviru jesenje sesije u Ulan Batoru.

Prethodna sednica Parlamentarne skupštine OEBS-a održana je u Finskoj bez učešća Rusije. Tada je Helsinki odbio da dozvoli ulazak u zemlju ruskim parlamentarcima koji su pod sankcijama, a među njima i Nariškinu. Kao odgovor na ovu odluku delegacija u punom sastavu odlučila je da ne prisustvuje zasedanju. Predsednik Državne dume je izjavio da Rusija ne odustaje od učešća u radu organizacije i da će nastaviti da zastupa svoje stanovište u okviru sesije Parlamentarne skupštine u Ulan Batoru. 

„Ja sam precizno dao do znanja da Parlamentarna skupština OEBS-a čini sve što može da bi stvorila uslove koji bi omogućili da se zaobiđu bilo kakve sankcije ili ograničenja u vezi sa učešćem ovih ili onih delegacija u njenom radu“, rekao je Kanerva. 

Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Finska da preispita odluku o neizdavanju viza

Posle susreta, šef ruske delegacije je novinarima govorio o neformalnom razgovoru sa Ilkom Kanervom koji predstavlja Finsku u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a.

„Na početku sastanka sam se našalio da se Mongolija pokazala kao mnogo gostoljubivija prema meni i mojim kolegama od Helsinkija i Finske. Gospodin Kanerva se nasmejao i dobro je primio moju šalu“, rekao je Nariškin. 

Na to je Kanerva odgovorio da su „kroz istoriju Finska i Rusija uvek bile dobri prijatelji“.

„Jasno je da ćemo i ubuduće održavati dobre odnose sa Rusijom. Gospodin Nariškin dobro poznaje kulturu Finske, našu istoriju, a mi sa njim veoma blisko sarađujemo“, dodao je predsednik Parlamentarne skupštine OEBS-a. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala