Tramp napao imigrante, Obama Trampa

© Sputnik / Ekaterina Česnokova / Uđi u bazu fotografijaDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp obrušio se ponovo na ilegalne imigrante i rekao da su Sjedinjene Američke Države „deponija za ostatak sveta“.

Uprkos pozivima republikanaca da ublaži retoriku po tom osetljivom pitanju, Tramp je juče rekao da među imigrantima koji ilegalno žive u SAD ima pripadnika bandi, za šta je dobio ovacije na skupu u Dalasu koji je privukao oko 15.000 ljudi, javio je AP.

Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Naša zemlja ide dođavola

„Vi ljudi patite. Ja sam u Njujorku, a i oni su u Njujorku. Oni se nalaze na svakom mestu. Odvratno je to što se dešava u našoj zemlji“, rekao je Tramp na mitingu u okviru svoje predizborne kampanje.

Pitanje imigracije je glavna tačka Trampove kampanje, što je on i istakao kada je u junu najavio svoju kandidaturu. Tom prilikom on je neke meksičke imigrante, koji u SAD borave ilegalno, nazvao „silovateljima i kriminalcima“.

Na jučerašnji govor reagovao je američki predsednik Barak Obama koji nije direktno pomenuo ime Donalda Trampa, ali je osudio izjave protiv imigranata koje dolaze iz redova republikanaca.

Hilari Klinton - Sputnik Srbija
Klintonova: Nije Obama kriv za ID, nego Buš

„Sve te njihove antimigrantske izjave u suprotnosti su sa onim što smo mi i šta mi predstavljamo“, rekao je Obama na jednom skupu u Ajovi, preneo je AFP.

„Samo ukoliko niste Indijanac, vaša porodica je odnekuda došla“, rekao je Obama.

„Kada čujem da neko govori o tome da su neka deca drugačija od moje dece, ili da manje vrede, da su manje vredna našeg poštovanja i brige, mislim da to nije američki. Ne verujem u to. Mislim da je to pogrešno“, rekao je Obama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala