Nemoguća međunarodna izolacije Rusije

© Fotohost-agentstvo / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Peskov
Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Kremlju su sigurni da ne postoji međunarodna izolacija Rusije i da je ne može biti.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Podrška Asadu nema veze sa prilivom izbeglica (video)

„Što se tiče izolacije Rusije, na žalost, takvu retoriku vidimo i čujemo protekle godine. Cena ovih reči je prilično relativna“, rekao je pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

Predstavnik Kremlja je ubeđen da je Rusija bila, da ostaje i da će biti odgovorna i veoma važan, aktivni član međunarodne zajednice.

On je dodao da „aktivna međunarodna delatnost šefa ruske države pokazuje potpunu propast takve retorike“.

Izjava Džošue Ernesta

U ponedeljak je pres-sekretar Bele kuće Džošua Ernest izjavio da će se Rusija suočiti sa međunarodnom izolacijom, ukoliko pruži podršku predsedniku Sirije Bašaru Asadu.

Odgovarajući na pitanje novinara šta će biti ako se Rusija ne priključi međunarodnoj koaliciji koju predvode SAD koja izvodi kontraterorističku operaciju u Iraku i Siriji i ako podrži Asada, on je rekao da će je to „izolovati još više od međunarodne zajednice“.

„Oni bi ispunjavali zadatke koji su u suprotnosti sa planovima oko 60 zemalja koje se u okviru koalicije na čelu sa SAD bore sa Islamskom državom“, tvrdi on.

U isto vreme, prema rečima Ernesta, „interesi Rusije u Siriji se ne nalaze u potpunoj suprotnosti sa interesima ostalog sveta“.

Volfgang Šojble - Sputnik Srbija
Šojble: Zapadu je potrebna saradnja sa Rusijom

„Rusija je zainteresovana za uspeh ove antiterorističke koalicije. Rusija bi, naravno, želela da vidi uspešnu realizaciju strategije za likvidaciju ID“, rekao je pres-sekretar Bele kuće, ponovivši da je za „Asada vreme da ode“.

Dijalog nije isključen

U Kremlju smatraju potpuno apsurdnim sukob Rusije i drugih zemalja u rešavanju krize u Siriji, izjavio je Peskov.

„Naravno, mi se vodimo zajedničkim ciljevima. Apsolutno se slažemo da je potrebno rešiti trenutnu katastrofalnu situaciju u Siriji. Potrebni su napori za borbu sa katastrofalnim širenjem zone uticaja tzv. Islamske države“, rekao je predstavnik Kremlja.

Prema njegovim rečima, „u tom planu nema nikakvih nesuglasica. Potpuno je apsurdno u ovom slučaju suprotstavljati te napore koje preduzima Rusija, naporima koje preduzimaju druge države“.

„U ovom slučaju svi imaju isti cilj“, naglasio je Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala