Lavrov saopštio o čemu će Putin govoriti u UN

© Sputnik / Vladimir Pesnja / Uđi u bazu fotografijaSergej Lavrov
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin će tokom govora u Generalnoj skupštini UN govoriti o Siriji, ukrajinskoj krizi i sankcijama. On će takođe pozvati i da se odustane od politike dvostrukih standarda u borbi protiv terorizma, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.
Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Rusija će nastaviti da isporučuje oružje Siriji

„Predsednik će izložiti naše principijalne stavove o najakutnijim problemima savremenog sveta, kao što su sistemska pitanja, nastala usled pokušaja da se zaustavi objektivni proces formiranja novog multipolarnog svetskog poretka“, rekao je Lavrov u intervjuu „Prvom kanalu“.

Prema njegovim rečima, odatle proizilaze „teme koje su svima na ustima“, a pre svega „borba protiv terorizma koja treba da se vodi bez duplih standarda“.

Ministar je naveo da je važno da se „teroristi ne dele na dobre i loše i da se ne misli da se sa nekim od tih ’loših‘, ekstremistički raspoloženih ljudi može sarađivati radi postizanja nekih konkretnih geopolitičkih ciljeva“.

Među drugim temama govora predsednika „biće, naravno, i problem jednostranih mera pritiska, i to ne samo na Rusku Federaciju“, dodao je ministar.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala