Dačić Albancima: Ne igrajte se vatrom

© AP Photo / Darko VojinovicIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komentarišući najave lidera Albanaca sa juga Srbije o formiranju Zajednice albanskih opština, Dačić je na predizbornom mitingu u Medveđi, gde se u nedelju održavaju vanredni lokalni izbori, kazao da Albanci u Srbiji ne smeju biti diskriminisani, ali da moraju poštovati njen Ustav.

„Upozoravamo ih da u subotu u Preševu ne prave neku paralelu sa Zajednicom srpskih opština na Kosovu i Metohiji, upozoravamo ih da se ne igraju vatrom i da poštuju Ustav i poredak Republike Srbije. To što je Srbija za dijalog, ne znači da je slaba. Naprotiv, ona je jaka, najjača u poslednjih 20-30 godina“, naglasio je ministar.

Albanci na protestu u Bujanovcu - Sputnik Srbija
Odgovor sa juga: ZAO protiv ZSO

Dačić je ocenio da je „laž“ da je Srbija priznala nezavisnost Kosova time što vodi pregovore u Briselu.

„Danas sam čuo da je albanski premijer izjavio da je Srbija priznala Kosovo i Metohiju time što vodi pregovore u Briselu. To je laž. Želim da poručim Albaniji i Albancima da Srbija želi dobre odnose u regionu i albanskoj nacionalnoj manjini garantuje ravnopravnost, ali Srbija neće dozvoliti da je neko ponižava i da ugrožava njen teritorijalni integritet“, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, Zajednica srpskih opština na Kosovu i Metohiji i potpisivanje Briselskog sporazuma predstavljaju najveći uspeh vladajuće srpske koalicije.

„Srbija će svim svojim snagama, političkim i diplomatskim umećem i drugim sredstvima, zaštititi interese srpskog naroda na Kosovu“, rekao je ministar spoljnjih poslova Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala