Tahiri: Pacoli pobrkao sporazume sa Beogradom

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIEdita Tahiri
Edita Tahiri - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Generalne skupštine takozvanog Kosovskog zavoda za osiguranje (KZS) Rahim Pacoli pobrkao je sporazume sa Beogradom kada je u ponedeljak odlučio da zamrzne sporazum o polisama osiguranja, jer taj sporazum nema nikakve veze sa sporazumom o probnim tablicama i slobodi kretanja, izjavila je ministarka za dijalog u kosovskoj vladi Edita Tahiri.

Pitanje probnih tablica nema veze sa sporazumom o polisama osiguranja, rekla je Tahirijeva za prištinski list „Zeri“.

Tahirijeva tvrdi da Pacoli odlično zna da pitanje probnih tablica nije u vezi sa sporazumom o polisama.

Priština - Sputnik Srbija
Prištinsko ispipavanje terena?

„On je predstavljao biro osiguranja u kosovskoj delegaciji i rukovodio tehničkom grupom, ali sporazum o polisama nije u vezi sa tablicama. Pacoli odlično zna sve to“, tvrdi Tahirijeva.

Ona je rekla i da će se o probnim tablicama ponovo razgovarati tokom ovog meseca u Briselu.

„Tokom ovog meseca u Briselu će biti održan sastanak na kojem ćemo zahtevati od Srbije ili da sama skloni probne tablice ili ćemo ih mi ukloniti kao vlada“, rekla je Tahirijeva.

Prištinski portal „Indeksonlajn“ preneo je u ponedeljak da je Pacoli odlučio da zamrzne sporazum sa Beogradom o priznavanju polisa osiguranja između predstavnika takozvanog KZS-a i Udruženja osiguravajućih zavoda Srbije.

Reč je, kako je navedeno, o sporazumu koji je u Briselu potpisan 23. jula.

Pacoli je obrazložio da je tu odluku doneo „zbog stanja nastalog posle uvođenja birokratskih i nepotrebnih mera srpske strane zbog kojih su građani Kosova prisiljeni da skidaju tablice sa oznakama RKS sa svojih vozila i da postavljaju probne tablice za koje plaćaju dodatne takse“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala