Zaharova: Reči Lagardove o Ukrajini su izjava veka

© Sputnik / Vladimir Pesnja / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanična predstavnica MIP Rusije Marija Zaharova sa ironijom je prokomentarisala izjavu šefice Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard o „rastu ekonomije Ukrajine“.
Logotip agencije Fitch Ratings - Sputnik Srbija
„Fič“ snizio rejting Ukrajine — bankrot neizbežan

„Uz ubrizgavanje, za nepunu godinu, 6,7 milijardi dolara u ne baš najmanju zemlju (po rečima predsednika Porošenka, to čini samo 38 odsto od navedenog obima), čak se i mrtva privreda mrda. A to što je Ukrajina oduševila svet — izjava je veka“, napisala je Zaharova na svojem Fejsbuku.

Direktorka koji vrši raspodelu u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) Kristin Lagard, tokom svoje posete Kijevu izjavila je da je Fond zadivljen napretkom izvođenja reformi koji je postigla Ukrajina.

SMI: "Glava Meždunarodnogo valюtnogo fonda (MVF) Kristin Lagard, kotoraя nahoditsя s vizitom v Kieve, zaяvila, čto ukrai…

Posted by Mariя Zaharova on utorak 8. septembar 2015.

„Treba da kažem da je Ukrajina oduševila svet, postigavši to što je postigla u kratkom vremenskom intervalu. Bilo je veoma teško postići tu makroekonsku stabilnost koja se sada učvršćuje, privredu koja već pokazuje znake obnove“, rekla je Lagardova.

Ukrajina se sa kreditorima 27. avgusta dogovorila o otpisu 3,6 milijardi dolara duga za obveznice. Ukupni dug je pre toga iznosio 18 milijardi dolara. U vezi sa tim, međunarodna rejting agencija „Fič“ snizila je dugoročni rejting bankrota Ukrajine na nivo „neizbežan bankrot“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala