Bahrein, UAE, Katar, Sudan, Kuvajt — svi na Jemen

© AFP 2023 / AHMAD AL-BASHASituacija u Jemenu
Situacija u Jemenu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kralj Bahreina Hamad Bin Isa el Kalifa saopštio je da će se njegova dva sina šeik Naser Bin Hamad i šeik Halid Bin Hamad uskoro pridružiti vojnom kontingentu koji treba da uzme učešće u oslobađanju Jemena od Huta.
Bombardovanje Oružanih snaga Saudijske Arabije baze u Jemenu - Sputnik Srbija
Veliki gubici Ujedinjenih Arapskih Emirata u Jemenu

„Moji sinovi će se pridružiti braći — vojnicima arapske koalicije u Jemenu. To je njihov dug kao vojnika armije Bahreina“, izjavio je vladar Bahreina tokom posete štabu Oružanih snaga kraljevstva.

Pres-služba kraljevskog dvorca saopštila je da će po prvi put u istoriji predstavnici kraljevske porodice učestvovati u vojnim akcijama. U saopštenju se naglašava da će se kraljevski sinovi nalaziti na liniji fronta kako ne bi privlačili pažnju medija.

Odlazak šeika Nasera i šeika Halida u zonu ratnih dejstava odgovor je na raketiranje skladišta municije od strane Huta, tokom kojeg je poginulo 45 vojnika Ujedinjenih Arapskih Emirata i 5 vojnika Bahreina.

Kuvajt takođe priprema snage za učešće u kopnenoj operaciji arapske koalicije u Jemenu.

„Kuvajt je počeo pripreme pešadijskih jedinica koje će kao podrška artiljerije i teškog naoružanja učestvovati zajedno sa snagama drugih zemalja arapske koalicije u vojnim akcijama protiv Huta u Jemenu“, navode izvori.

Podsetimo, Katar je ranije saopštio da u Jemen šalje 1.000 vojnika. U kopnenoj operaciji će učestvovati i Sudan sa 6.000 vojnika.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala