Dačić: Ne radi se o tajnom sastanku, već o tajnom snimku

© Tanjug / OKSANA TOSKICMinistar spoljnih poslova Ivica Dačić
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić tvrdi da se objavljivanjem snimaka njegovog susreta sa Rodoljubom Radulovićem na njega po stoti put „puca istim metkom“ i da to služi onima koji hoće da budu iznad države.

„Nije ovde reč o tajnom sastanku, već o tajnom snimku“, naveo je Dačić u pisanoj izjavi medijima nakon što je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK objavila na svom sajtu snimke susreta Radulovića, poznatijeg kao Miša Banana, iz 2008. i 2009. godine sa vrhom MUP-a, uključujući i tadašnjeg ministra policije Dačića.

Dačić je naveo da snimci ne predstavljaju ništa novo, da se o njima i ranije pisalo i govorilo, dodajući da je u to vreme nekoliko puta razgovarao sa Radulovićem, koga poznaje više od deset godina, i da on tad nije imao kriminogeni dosije.

Čemu onda služi objavljivanje ovih podataka iz istrage u javnosti, upitao je Dačić i dodao da je očigledno da to služi samo onima koji „hoće da budu iznad države, a da za to nisu dobili mandat na izborima“.

„I samo onima koji su ovu političko-policijsku-bezbednosnu nameštaljku pripremili da bi me u nekoj prilici ucenjivali, što su mi otvoreno zapretili i u prisustvu mog koalicionog partnera Dragana Markovića, da ću biti srpski Sanader ako se opredelim za koaliciju sa SNS-om“, dodao je Dačić.

Bivši ministar policije rekao je i da u takozvanoj Beloj knjizi organizovanog kriminala, koju je policija izradila u decembru 2008, Radulovića nije bilo u grupi Darka Šarića, kao i da je krivična prijava protiv njega podignuta tek 5. februara 2011. godine, dve godine posle njegovih susreta sa njim.

Dačić je naveo da je očigledno bio cilj da se uvuče u celu priču i da se tajni snimci njegove javne komunikacije sa Radulovićem, koju nije krio, kad-tad zloupotrebi u političke svrhe.

On je rekao da je to evidentno jer, kako navodi, da je u pitanju borba protiv kriminala zašto bi se onda sedam godina čekalo.

„Suština se mogla videti u jučerašnjoj najavi da će zbog ovoga pasti Vučićeva vlada. Očito je da su i ovoga puta promašili“, rekao je Dačić.

Dačić je rekao da je sedam godina lice pod policijskom zaštitom i da su za njegovu bezbednosnu i kontraobaveštajnu zaštitu bili zaduženi policija i BIA, a da ga niko nikad nije upozorio da je Radulović bezbednosno opasna ličnost za zemlju zbog učešća u međunarodnoj trgovini narkoticima.

Takođe, navodi, kad je bio u koaliciji sa Demokratskom strankom u sledeće tri godine niko nikada nije dovodio u pitanje njegovu poziciju ministra unutrašnjih poslova, nego su i „tražili da nastavimo koaliciju posle izbora 2012. godine“.

„Dakle, ovde nije reč o tajnom sastanku, već o tajnom snimku. Na ručku, koji je tajno snimljen, bila su prisutna oko mene trojica policajaca, kakav je to tajni sastanak na javnom mestu!? U objektu MUP-a nalazi se policija, niko ne može da uđe dok ga oni ne puste. I za svakoga se izvrši bezbednosna provera. Zanimljivo je da nije mogao da uđe kelner prilikom večere za jednog inostranog ministra, ili majstor za popravku klime jer nisu prošli bezbednosnu proveru, bili su sumnjivi, a prošao je Radulović. Kako to, ako je bio pod sumnjom i praćenjem“, upitao je Dačić.

On je dodao i da MUP i bezbednosne službe, kao i tužilaštvo, sve te materijale poseduju već skoro sedam godina i da su imali priliku i vreme da dobro sagledaju prirodu njegovih kontakata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala