Misteriozni put američkih „diplomata“ u rusku provinciju (video)

© Foto : YouTube/@Kirill StrelnikovDiplomate SAD u Kostromi
Diplomate SAD u Kostromi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osoblje Ambasade Sjedinjenih Američkih Država otputovalo je u četvrtak u ruski grad Kostromu radi sastanka sa političkim liderima pred lokalne izbore, iako i jedni i drugi poriču da je do sastanaka došlo.

Američke diplomate posetile su u četvrtak ruski grad Kostromu, gde su zatražile sastanke sa državnim zvaničnicima i predstavnicima opozicionih stranaka, saopštila je Ambasada SAD u Moskvi, iako obe grupe poriču da su se sa diplomatama sastale.

I pored negiranja sa obe strane, vozilo američke Ambasade sa diplomatskim tablicama uočio je bloger Kiril Strelnikov nedaleko od bara u kom se lider opozicije Aleksej Navalni sastao sa pristalicama i aktivistima. Strelnikov je takođe snimio navodne američke diplomate u baru dok su Navalni i njegovi saradnici sedeli u susednom separeu.

Smenjeni rukovodilac CIE premešten na bolju poziciju - Sputnik Srbija
Ekskluzivno: Agenti CIA „operišu“ u Moskvi (video)

„Potvrđujemo da su dvojica američkih diplomata otišla u Kostromu ove nedelje. Zatražili su sastanke sa državnim zvaničnicima, kao i predstavnicima raznih partija koje učestvuju na lokalnim izborima“, izjavio je pres-sekretar američke Ambasade u Moskvi Vil Stivens za RBK.

Zamenik guvernera Kostromske oblasti Aleksandar Fišer prokomentarisao je da se diplomate nisu sastale sa zvaničnicima ili zaposlenima regionalne vlasti, iako iz Ambasade SAD jesu tražili sastanak pre dolaska. I Navalni i Volkov su negirali da su sastanci sa diplomatama održani, barem tokom snimanja.

„Bilo je nekoliko stranih novinara. Navodno iz nemačkog kanala ARD“, rekao je za „Moskovski komsomolec“ izvor iz partije RPR-PARNAS.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala