Vučić: Reforma Srbije je moj diplomski rad

© Tanjug / Marko ĐokovićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da deficit u avgustu iznosi 6,8 milijardi dinara, što je mnogo manje od očekivanog. Premijer je najavio da je kampanja „Moja Srbija“ bila uspešna i da je zabeležen porast broja turista od 12,7 odsto.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da deficit u avgustu iznosi 6,8 milijardi dinara, a ne 25 milijardi, koliko su se „neki kojima smeta jaka, snažna i bogata Srbija“ nadali da će biti.

Vučić je objasnio da je Srbija ušla u period dinamičnog rasta i istakao da se više neće vraćati u recesiju.

„Zato i razumem nervozu mnogih kojima smeta jaka, snažna i bogata Srbija, koja to možda neće biti u narednih godinu ili dve, ali za četiri ili pet godina sigurno hoće“, kazao je premijer za Radio-televiziju Srbije.

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Biće povećanja penzija i plata

Prema njegovim rečima, mnogi su govorili da će Srbija ove godine biti u recesiji zbog mera fiskalne konsolidacije, a ispostavilo se da „smo ipak bili u pravu mi koji smo govorili da će Srbija biti u plusu“.

„Ja danas vama saopštavam da će Srbija već ove godine imati rast veći od jedan odsto, sledeće veći od dva odsto, a 2017. veći od tri odsto“, rekao je Vučić.

On je ponovio da je reforma srpske ekonomije njegov „diplomski rad“, i — osvrnuvši se na navode opozicije, interesnih grupa, kao i pojedinaca na društvenim mrežama, koji su, kako je primetio, obmanjivali javnost po pitanju nivoa deficita — pokazao papir sa brojkama na kome je prikazano, kako je rekao, koliko je manje od planiranog Srbija potrošila, a koliko je više zaradila.

„Za one koji su se nadali da će nam deficit u avgustu biti 25 milijardi, a nama je deficit 6,8 milijardi, mogu samo da kažem da ne razumem ljude koji ne vole svoju zemlju i ne raduju se njenom uspehu. Mi ćemo nastaviti kao i dosad i imaće razloga za tugu, ako svoju već svoju zemlju ne vole dovoljno“, uveren je premijer.

Porast broja turista 12 odsto, kampanja uspela

Vučić je izjavio da je Srbija ubeležila porast broja turista od 12,7 odsto, a da je samo kroz vaučere ostvareno 60.000 noćenja domaćih turista, što pokazuje da je kampanja „Moja Srbija“ bila uspešna.

Smederevska tvrđava na ušću reke Jezave u Dunav koju je u XV veku (od 1428. godine) podigao despot Srbije Đurađ Branković - Sputnik Srbija
Ostajte ovde, sunce tuđeg neba...

Premijer je rekao da je porast broja turista veoma značajan za Srbiju i precizirao da je porast stranih turista ubeležen u svim turističkim mestima, a domaćih naročito u planinskom i banjskom turizmu.

„To je od ogromnog značaja za Srbiju. Mnogi su potcenjivali našu kampanju ’Moja Srbija‘, ali mi smo uspeli da podelimo 11.760 vaučera, što je 60.000 noćenja. Sledeće godine očekujemo da to bude još intenzivnije“, rekao je Vučić.

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala