U borbi jastucima povređeno 30 američkih kadeta

© Youtube/screenshotBorba jastucima, američki vojnici
Borba jastucima, američki vojnici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Godišnja borba jastucima na američkoj Vojnoj akademiji Vest Point imala je loš epilog, pošto je u njoj desetine kadeta zadobilo potres mozga i druge povrede.

Tradicionalna godišnja borba jastucima brucoša na Vest Point Vojnoj akademiji izmakla je kontroli prošlog meseca, kada je povređeno 30 kadeta, od kojih je 24 zadobilo potres mozga od udaraca jastukom.

„Ponosni smo što će današnji kadeti postati oficiri, ali i lideri javnog i privatnog sektora sutrašnjice“, saopštio je Vest Point.

Škola insistira na akademskoj strogosti, vojnoj disciplini i fizičkim izazovima, a godišnja borba jastucima označava kraj napornih letnjih treninga.

Međutim, prema izveštajima, ovogodišnji kadeti, koji će postati američki vojni oficiri 2019. godine, zamahivali su jastučnicama u koje su bili upakovani tvrdi predmeti, koji su izazvali povrede.

„Vest Point pozdravlja želju kadeta za izgradnjom duha i žali zbog povređivanja“, rekao je portparol Vest Pointa pukovnik Kristofer Kasker, koji je dodao da su se povređeni kadeti vratili na dužnost.

„Sprovodimo istragu o uzrocima povreda“, rekao je Kasker.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala