Depardje bi da se preseli u Belorusiju

© AFP 2023 / VALERY HACHE Žerar Depardje
Žerar Depardje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski glumac Žerar Depardje priznao je u intervjuu francuskom listu „Figaro“ da želi da proda svu svoju imovinu u Francuskoj. „Razmišljam da prodam sve u Francuskoj! Ne želim više da budem deo te zemlje, bez obzira na to što volim Francuze, osim novinara koji rade za vlast“, izjavio je Depardje.

Francuski glumac je objasnio da ne voli vlasti svoje zemlje. On u ovom trenutku živi u Italiji, ali bi u budućnosti voleo da živi „među seljacima“ u Belorusiji jer je „tamo lepo, a predsednik (Aleksandar Lukašenko) je dobar čovek“. 

Aleksandar Lukašenko i Žerar Deparđe kose travu - Sputnik Srbija
Lukašenko naučio Depardjea da kosi travu (video)

Depardje je Belorusiju posetio u julu u okviru rada na novom filmu, a tada se sreo i sa predsednikom te zemlje Aleksandrom Lukašenkom, koji ga je upoznao sa nekim vidovima beloruske poljoprivredne tehnike i naučio ga da kosi. 

 „Ja putujem svuda i to je dobro. Nigde se ne zadržavam“, izjavio je Depardje. 

Glumac je takođe naveo da mu se ne dopada budućnost koja očekuje ujedinjenu Evropu. 

„Sa rukovodiocima koji su na vlasti u Francuskoj, Italiji, Nemačkoj… Ništa mi se to ne dopada! A uostalom, Evropa se više ni samoj sebi ne dopada. Ona ima probleme sa migrantima i sa poljoprivrednicima… Ne sviđa mi se prezir njenih političara, kako levih, tako i desnih“, rekao je Depardje. 

Francuski glumac je postao državljanin Rusije 2013. godine, ali je zadržao francuski pasoš. Ranije je u intervjuu za junsko izdanje časopisa „Veniti fer“ priznao da je u životu iskusio sve i da je spreman da umre, ali ne u Francuskoj kakva je ona sada. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala