„Sojuz“ se spojio sa Međunarodnom svemirskom stanicom

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaMeđunarodna svemirska stanica
Međunarodna svemirska stanica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosmički brod „Sojuz TMA-18M“ lansiran je sa kosmodroma „Bajkonur“ 2. septembra. U Centru za upravljanje letovima saopštili su da posada nije morala da učestvuje u radu sistema za automatsko približavanje i pripajanje Međunarodnoj svemirskoj stanici.
Kosmički brod Sojuz TMA-18M - Sputnik Srbija
„Sojuz“ uspeo da izbegne delove japanske rakete

Kosmički brod „Sojuz TMA-18M“, koji je lansiran sa kosmodroma „Bajkonur“ 2. septembra, spojio se sa Međunarodnom svemirskom stanicom u automatskom režimu, saopštio je predstavnik Centra za upravljanje letovima. 

„Na sreću, nije bilo potrebno da posada interveniše tokom rada sistema za automatsko približavanje i pripajanje ’Kurs‘, a nije bio potreban ni prelazak na teleoperativni režim. Brod se uspešno spojio sa malim istraživačkim modulom ’Poisk‘ (MIM-2)“, naveo je sagovornik RIA Novosti. 

U orbiti su kosmonaut Sergej Volkov, astronaut Evropske kosmičke agencije Andreas Mogensen i kosmonaut „Kaskosmosa“ Ajdin Aimbetov. Volkovu je ovo treći let u karijeri. Mogensen i Aimbetov su se prvi put uputili u orbitu. Oni su takođe prvi predstavnici Danske i Kazahstana na Međunarodnoj svemirskoj stanici u istoriji. 

Planirano je da posada nove ekspedicije obavi 47 naučnih eksperimenata. Na Međunarodnoj svemirskoj stanici nove kolege će dočekati Rusi Genadij Padalka, Mihail Kornijenko i Oleg Kononenko, američki astronauti Skot Keli i Čel Lindgren, kao i Japanac Kimija Jui. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala