Srbija dobar primer kako se humano postupa sa ljudima

© Tanjug / Marko ĐokovićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras za Si-En-En da je potrebno sveobuhvatno evropsko rešenje za migrante, ističući da je Srbija pokazala solidarnost i toleranciju i da je spremna da preuzme svoj deo odgovornosti.
Aleksandar Vučić i ministarka za evropske integracije nemačke pokrajine Bavarske Beata Merk - Sputnik Srbija
Vučić: Pravićemo svoj akcioni plan za izbeglice

Vučić je američkoj televizijskoj mreži rekao da je Srbija zemlja-kandidat za članstvo u EU i da je spremna da radi sa evropskim zemljama na rešavanju tog pitanja.

Premijer je u dodao da je Srbija možda jedina zemlja na svetu koja ne krivi nikog za problem izbeglica.

„Naš plan je bio da imamo dobar pristup, da pokažemo solidarnost i toleranciju, i mislim da je Srbija dobar primer kako se humano postupa sa ljudima koji su pobegli iz ratom zahvaćenih područja“, rekao je Vučić.

On je naveo da se situacija sa izbeglicama pogoršava, ali je istakao da će Srbija učiniti sve što može, pružiti medicinsku i svaku drugu pomoć i organizovati prihvat za nekoliko dana, koliko oni obično ostaju u Srbiji.

Viktor Orban - Sputnik Srbija
Mađari užasnuti nesposobnošću EU da se izbori sa migrantima

Upitan kako gleda na rešenja Mađarske, koja je između ostalog najavila da će poslati vojsku na granicu sa Srbijom zbog izbeglica koje žele da uđu na njihovu teritoriju, Vučić je rekao da Srbija ima dobre odnose sa tom zemljom i da ne želi da ih kvari, ali da ne može da kaže da smo zadovoljni tim rešenjima.

On je još jednom pozvao sve evropske zemlje na solidarnost, toleranciju i ljudski pristup, kao i na zajedničko rešenje tog problema.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala