Zajednički plan o izbeglicama Olanda i Merkelove

© AFP 2023 / SERGEI SUPINSKYFransoa Oland i Angela Merkel
Fransoa Oland i Angela Merkel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fransoa Oland i Angela Merkel doneli su odluku o inicijativi vezanoj za situaciju sa izbeglicama koje pokušavaju da stignu do Evrope. Nakon dramatičnih događaja usledile su tragedije. Od početka godine, hiljade žrtava je izgubilo živote. Evropska unija mora da reaguje odlučno i u skladu sa svojim vrednostima.
Viktor Orban - Sputnik Srbija
Mađari užasnuti nesposobnošću EU da se izbori sa migrantima

Oland i Merkelova su odluku o inicijativi vezanoj za situaciju sa izbeglicama koje pokušavaju da stignu do Evrope, doneli pošto su nakon dramatičnih događaja usledile tragedije a od početka godine hiljade žrtava su izgubile živote, saopšteno je danas iz Jelisejske palate. 

U saopštenju dostavljenom medijima iz Ambasade Francuske u Beogradu navodi se da Evropska unija mora da reaguje odlučno i u skladu sa svojim vrednostima.

Ti muškarci i žene, sa svojim porodicama, beže od rata i progona. Njima je potrebna međunarodna zaštita. To im se duguje. Ženevske konvencije donesene nakon rata obavezuju sve zemlje. Evropa mora da zaštiti one kojima ona predstavlja poslednju nadu.

Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Problem izbeglica: Evropa da uči od Rusije

Ima i drugih koji pokušavaju da poboljšaju svoje materijalno stanje i za to koriste neregularne puteve. Oni moraju da budu vraćeni, na dostojanstven način.

Francuski predsednik Fransoa Oland i nemačka kancelarka Angela Merkel odlučili su da već od danas iznesu zajedničke predloge za organizovanje prihvata izbeglica i njihovo pravedno raspoređivanje u Evropi, za približavanje standarda kako bi se ojačao evropski sistem azila, osiguralo vraćanje neregularnih migranata u njihove zemlje porekla i uputila podrška i ostvarila neophodna saradnja sa zemljama porekla i zemljama tranzita, saopšteno je iz Jelisejske palate.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala