Sud za OVK dolazi — neka se spreme Tači, Čeku...

© Flickr / Adam JonesGrb terorističke organizacije OVK
Grb  terorističke organizacije OVK - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uz tekst pod naslovom „Specijalni sud dolazi, neka se spreme komandati OVK“, prištinski dnevnik „Bota sot“ objavio je jutros fotografije visokih funkcionera aktuelne vlasti među kojima su Hašim Tači, Kadri Veselji i Agim Čeku.

Dnevnik konstatuje da je formiranje Specijalnog suda posledica nefunkcionisanja pravnog sistema na Kosovu.

Uz trojicu pomenutih, objavljene su i fotografije jednog od osnivača OVK Azema Sulje, potpredsednika kosovske skupštine Džavita Halitija i šefa parlamentarne grupe DPK Adema Grabovcija.

Panorama Prištine - Sputnik Srbija
700 predmeta ratnih zločina na Kosmetu

List navodi da će se Specijalni sud baviti borbom OVK, ali i da će sudski procesi u tom sudu demantovati tvrdnje Dika Martija, te da će se doći do zaključka da je ta borba bila čista i da je ona predstavljala odbranu od, kako se tvrdi, režima bivšeg srpskog predsednika Slobodana Miloševića. 

Na pitanje lista koje je mere za formiranje Specijalnog suda preduzelo ministarstvo pravde vlade Kosova, resorni ministar Hajredin Kuči je rekao da je „sada sve u rukama međunarodnih faktora“.

Zamenik ministra lokalne samouprave Bajram Gecaj očekuje da će se Sud baviti pravdom na, kako kaže, pravi i odgovoran način.

„Dosadašnja iskustva sa sličnim sudovima i nisu baš najbolja, ali se nadamo da će Specijalni sud da obrazloži svoje formiranje“, rekao je Gecaj.

Inače, u ponedeljak je u kosovskom službenom listu objavljena odluka o formiranju Specijalnog suda, a prema zakonu ona stupa na snagu 15 dana od dana objavljivanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala