DNR i LNR sprovode referendum o pripajanju Rusiji?

© Sputnik / Mihail Voskresenski / Uđi u bazu fotografijaDonjecka Narodna Republika
Donjecka Narodna Republika - Sputnik Srbija
Pratite nas
U samoproglašenim republikama Donjecka i Luganska, nakon lokalnih izbora, planiranih za 18. oktobar, odnosno 1. novembra, mogao bi da bude organizovan referendum o pripajanju Rusiji, piše ruski portal „Gazeta“, pozivajući se na dva izvora bliska Kremlju.

Šef Luganske Narodne Republike Igor Plotnicki juče je otvoreno izjavio da „ako bude bilo potrebno, mi ćemo ga (referendum) sprovesti“.

„Kako možemo biti protiv babe kojoj je (Jacenjuk) ukrao penziju, dece iz Prvomajska koja se bude od bombardovanja? Čini mi se da ga (referendum) ljudi podržavaju. Ako bude bilo potrebno, sprovešćemo ga“, rekao je Plotnicki.

U isto vreme, predsednik Narodnog saveta Donjecke Narodne Republike Andrej Purgin izjavio je da je „govoriti o nekim rokovima i parametrima sprovođenja takvog tipa događaja prevremeno.

„Takve izjave danas nose više spekulativni karakter. U idealnom slučaju, naravno, od takvih spekulacija se treba uzdržavati, jer je tema veoma ozbiljna“, rekao je Purgin.

U Kremlju ne komentarišu nameru LNR i DNR da sprovedu referendum o pripajanju Rusiji.

„Ne mogu tačno da odgovorim. Ne znam o kojim se tačno izvorima radi. Trebalo bi da se proveri verodostojnost te informacije“, rekao je Dmitrij Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala