Evropski tim za borbu protiv propagande uskoro počinje sa radom

© Foto : Flickr/ Flash.proZapad počinje propagandni rat protiv Rusije
Zapad počinje propagandni rat protiv Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tim EU za borbu protiv propagande počeće sa radom u septembru, saopštila je Katrin Rej, zvanična predstavnica šefice diplomatije EU Federike Mogerini.
Botovanje se pojavilo od kako su se pojavili i kompjuterski virusi. Prvobitno se botovanje koristilo za rešavanje teških  matematičkih operacija, a koristile su ga i vlade stranih država. - Sputnik Srbija
NATO propaganda od Šumadinca pravi bota

„Što se tiče ovog pitanja, prema martovskim zaključcima Evropskog saveta o strategiji komunikacije u ’Istočnom partnerstvu‘, stvorili smo tim u okviru Evropske spoljnopolitičke službe, koji će početi sa radom u septembru. On u potpunosti funkcioniše“, rekla je Rejeva, odgovarajući na pitanje kada će početi da radi tim za borbu protiv propagande.

Lideri EU su u martu naložili Mogerinijevoj da do junskog samita pripremi plan borbe protiv „ruskih dezinformacija“ o konfliktu u Ukrajini. Mogerinijeva je ranije izjavila da Evropska unija radi na strateškoj komunikaciji kako bi se suprotstavila „propagandi na ruskom jeziku“, ne samo u regionu ’Istočnog partnerstva‘ i u Rusiji već i u EU.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala