SPC: Pomozite novim beskućnicima sa Istoka

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaNjegova svetost patrijarh srpski Irinej
Njegova svetost patrijarh srpski Irinej - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srpska pravoslavna crkva saoseća sa stradalnicima iz Sirije, Iraka i drugih država i poziva državne vlasti i građane da nastave da im pružaju svesrdnu pomoć.

U saopštenju se navodi i da SPC saoseća „sa ovim novim beskućnicima sa Istoka“, i poziva „narod da im otvori svoje srce i dušu“.

Migranti na srpsko-makedonskoj granici u Miratovcu blizu Preševa. - Sputnik Srbija
Srpsko-ruski humanitarni centar pomaže centar za prihvat izbeglica

Kako se podseća, Sveti arhijerejski Sinod je na jučerašnjoj sednici primio sa odobravanjem izveštaj dobrotvorne fondacije SPC „Čovekoljublje“ o njenom pomaganju migrantima u našoj zemlji od prvih dana kad su se pojavili.

U saradnji sa Komesarijatom za izbegla i raseljena lica i sa svojim inostranim partnerima, „Čovekoljublje“ deli pomoć u hrani, higijenskim sredstvima, paketima za bebe, kontejnerima sa tuš kabinama i toaletima…

„Kao što su činili ’Čovekoljublje‘ i SPC prošlih decenija sa stotinama hiljada domaćih izbeglica i raseljenih lica, sa istom ljubavlju i žrtvom to čini SPC i sa svim stradalnicima iz Sirije i Iraka, kao i nekih drugih država sa Bliskog istoka, iz Azije i iz podsaharske Afrike“, navodi se u saopštenju.

Za ukazivanje i prikupljanje pomoći izbeglicama, na putu od Preševa i Zaječara do severnih granica Srbije možete se obratiti sveštenicima u tim mestima, kao i ljudima u „Čovekoljublju“  na telefon +381 (0) 11 36 72 971 i +381 (0) 11 30 65 445, ili na imejl adresu: beograd@covekoljublje.org.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala