Putin ide u Peking da potpiše više od 20 dokumenata

© Sputnik / Sergei Guneyev / Uđi u bazu fotografijaZastave Rusije i Kine
Zastave Rusije i Kine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom posete Kini planirano je da predsednika Rusije Vladimira Putina potpiše više od 20 bilateralnih dokumenata, saopštio je na pres-konferenciji ruski ambasador u Pekingu Andrej Denisov.
Reprodukcija slike „Meko sletanje na Mesec“ - Sputnik Srbija
Rusija i Kina grade lunarnu stanicu?

„Tokom posete predsednika Putina Kini predviđeni su razgovori sa predsednikom Si Đinpingom i razgovori u formatu delegacija dve zemlje. Na kraju razgovora biće potpisan paket dokumenata na kojima se trenutno radi“, rekao je ruski ambasador u Kini.

„Ovi dokumenti se tiču čitavog spektra oblasti bilateralne saradnje, uključujući finansijsko-investicionu i transportno-logističku. Uopšte, nema sumnje da će poseta ruskog rukovodstva dati dodatan impuls našoj zajedničkoj saradnji u svim oblastima“, naglasio je Denisov.

Tokom predstojeće posete planirano je potpisivanje nekoliko dokumenata iz bilateralne saradnje u sferi energetike, naveo je Denisov.

Kineska vojska - Sputnik Srbija
Kina: Ključna uloga Rusije u povezivanju Puta svile i EEU

„I u prvoj i u drugoj grupi ima dokumenata iz različitih spektara energetike. Zbog rada na nekima od njih, uključujući i one koji se odnose na saradnju u oblasti prirodnog gasa, pregovarački proces će biti nastavljen do poslednjeg časa. To je praksa u svetu, jer je to veoma ozbiljno i veliko pitanje, koje je od velikog značaja za obe zemlje i kompanije“, istakao je ruski ambasador u Kini.

„Zato vas mogu uveriti da će dokumenti o nastavku unapređenja naše saradnje u oblasti energetike biti sigurno potpisani, ali o kojim dokumentima se radi saznaćemo 3. septembra“, zaključio je Denisov.

Na poziv kineskog predsednik Si Đipinga Vladimir Putin će 2. i 3. septembra posetiti Peking kako bi učestvovao na paradi posvećenoj 70-godišnjici pobede kineskog naroda u ratu sa Japanom i završetku Drugog svetskog rata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala