Merkelova: Bolji uslovi za migrante do oktobra

© Sputnik / Nikolaj Lazarenko / Uđi u bazu fotografijaMerkelova će, kako je najavljivano, direktno po povratku iz Moskve govoriti na ovom skupu, a njen govor se, ističu analitičari, očekuje sa velikim nestrpljenjem.
Merkelova će, kako je najavljivano, direktno po povratku iz Moskve govoriti na ovom skupu, a njen govor se, ističu analitičari, očekuje sa velikim nestrpljenjem. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će nemačke vlasti morati da izvrše neophodne zakonske promene kako bi bili poboljšani uslovi za prihvat izbeglica koje dolaze u zemlju.

„Vlasti će do oktobra, u cilju poboljšanja uslova za prihvat migranata koji ulaze u Nemačku, pripremiti izmene i dopune zakona“, najavila je nemačka kancelarka.

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin i srpski ministar Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Čepurin: Migranti su bumerang „arapskog proleća“

Prema njenim rečima, Nemačka će do septembra napraviti potrebne zakonodavne promene, s obzirom da „u jeku trenutnih izazova ne može da deluje kao da je u normalnoj situaciji“.

Merkelova je osudila napade na migrante, ističući da ne treba tolerisati one „koji dovode u pitanje dostojanstvo drugih ljudi“.

„Nemačka će učiniti sve što je u njenoj mogućnosti da pomogne onima koji su u nevolji“, naglasila je ona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala