Bivši kolega ubio novinarku i snimatelja, pa pucao u sebe (video)

© Foto : Twitter/WDBJ7Alison Parker, Adam Vord
Alison Parker, Adam Vord - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dva novinara američke televizije VDBJ7 poginula su tokom pucnjave u direktnom programu. Vester Li Flanagan, bivši radnik te medijske kuće, koji je osumnjičen za ubistvo u međuvremenu je izvršio samoubistvo.

„Osumnjičeni je nezadovoljni, trenutni ili bivši, radnik te televizijske stanice“, rekao je nešto ranije guverner Virdžinije Teri Mek Olif za radio VTOP u Vašingtonu. 

Policija je posle zločina otkrila identitet osumnjičenog.

„Ovo nije teroristički napad, već krivično delo“, poručio je guverner.

Nesreća se desila u američkoj državi Virdžiniji. Kako saopštava sajt televizije, poginuli su dvadesetčetvorogodišnja novinarka Alison Parker i dvadesetsedmogodišnji kamerman Adam Vord.  

 

U trenutku dok je novinarka intervjuisala jednu ženu u tržnom centru začuli su pucnji iz vatrenog oružja, nakon čega su novinari i njihovi gosti pokušali da pronađu zaklon od pucnjave.

Kako prenose mediji, novinarka i snimatelj su tom prilikom poginuli, a sagovornica koju je novinarka intervjuisala preživela je napad pukim slučajem, prenose mediji.

Na snimku intervjua čuje se da je najmanje osam metaka ispaljeno, prenosi AFP.

Francuska agencija navodi da je kamera, nakon što je pala na zemlju, snimila i ubicu, koji je nosio pištolj.

„Imam veoma tešku dužnost da vas obavestim da su Alison i Adam jutros preminuli“, rekao je generalni direktor televizije Džef Marks, dodajući da je zasad motiv ubistva nepoznat.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala