Dogovor: Srbija će imati telekomunikacionu kompaniju na KiM

© FlickrPregovori u Briselu
Pregovori u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na pregovorima srpske i prištinske delegacije, koju predvode premijer Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Isa Mustafa, dogovoreno da Srbija ima svoju telekomunikacionu kompaniju na Kosovu i Metohiji.

Član srpske delegacije general Dragan Vladisavljević rekao je da je postignut dogovor i da će Srbija imati svoju telekomunikacionu kompaniju na Kosmetu, javlja izveštač RTS-a.

Iako je sporazum o telekomunikacijama postignut, on neće biti potpisan sve dok ne bude postignut dogovor i o ostalim tačkama o kojima se pregovara u Briselu.

Na dnevnom redu su još i formiranje Zajednice srpskih opština, energetika, kao i sloboda kretanja preko mosta u Mitrovici.

Pretpostavlja se da će najteže biti da se postigne dogovor oko energetike, jer Priština traži da bude vlasnik distributivnog sistema, što je za Beograd neprihvatljivo.

Pregovori u Briselu ušli su u peti sat. Počeli su odvojenim sastancima dveju delegacija sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini, nakon čega je oko 10 časova počeo trojni sastanak, javlja izveštač RTS-a.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala