Tužiteljka iz Kosovske Mitrovice uhapšena zbog mita

© Fotolia / jinga80Hapšenje
Hapšenje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je da je tužiteljka Vahide Badivuku iz Kosovske Mitrovice među tri osobe uhapšene zbog krivičnih dela uzimanja mita, zloupotrebe službenog položaja i vršenja pritiska.
Oliver Ivanović - Sputnik Srbija
Slučaj Ivanovića sramotan i nedopustiv u 21. veku

Specijalno tužilaštvo u saradnji sa policijom uhapsilo je Vahide Badivuku, koja je tužilac iz odeljenja za teška kriminalna dela u Osnovnom tužilaštvu Kosovske Mitrovice, kao i dvoje posrednika, dok se treći nalazi u bekstvu, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Vahide Badivuku je uhapšena pod sumnjom da je primila mito da bi vlasnicima vratila nekoliko vozila oduzetih u sudskom postupku u kome je ona vodila istragu.

Ona je, kako se navodi, preko posrednika tražila 22.000 evra i nakon predaje tog novca za nekoliko oduzetih vozila kojima se tužilaštvo bavilo, ona je sačinila dokument da se ta vozila vraćaju vlasnicima.

Kod tužiteljke Badivuku je u subotu, tokom kontrole na administrativnom prelazu Merdare, u njenoj tašni nađeno 5.000 evra koji su bili deo sume od 22.000 evra namenjenih za mito, piše u saopštenju tužilaštva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala