Džihadi Džon najavio nova pogubljenja

© REUTERSDžihadi Džon
Džihadi Džon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Džihadi Džon koji je učestvovao u odrubljivanju glava najmanje sedam talaca u Siriji, uključujući dvojicu Britanaca, poručio je da će nastaviti sa „sečenjem glava“ u Velikoj Britaniji, objavio je britanski „Dejli mejl“.

Muškarac sa kapuljačom u novom video-zapisu poručuje da će se vratiti u Britaniju i da će nastaviti da ubija sve nevernike, prenosi Tanjug.

U video-zapisu u trajanju od jednog minuta i 17 sekundi pojavljuje se Džihadi Džon iz Londona čije je pravo ime Muhamed Emvazi (27) koji obećao „trijumfalni povratak“ u Veliku Britaniju sa samozvanim vođom terorističke grupe El Bagdadijem.

Džihadi Džon, ilustracija - Sputnik Srbija
Džihadi Džon pobegao od Islamske države?

Ovaj video-zapis navodno je nastao pre dva meseca u blizini grada Deir Ezora na jugoistoku Sirije pod kontrolom džihadista Islamske države i snimljen je mobilnim telefonom.

Britanski dnevnik „Dejli mejl“ je objavio samo deo od osam sekundi, bez zvuka, na kome se vidi Emvazijevo lice.

To je prvi snimak ubice od kada je identifikovan u februaru kao mladi Britanac iz Londona.

Džihadi Džon je jedan od najtraženijih terorista za kojeg su SAD raspisale nagradu od šest miliona dolara i koji je postao najozloglašeniji džihadista na svetu, pošto je odsekao glavu Amerikancu Džejmsu Foliju u sirijskoj pustinji pre godinu dana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala